Sällskapsspel 2022 - Här är spelen du ska hålla koll på!

Nytt år, nya spelmöjligheter! I denna artikeln listar vi de mest spännande sällskapsspelen & brädspelen som kommer ut 2022. Brädspel är ett utmärkt sätt att koppla av, ha roligt och umgås med vänner och familj. De är också ett utmärkt sätt att fördriva tiden när du är fast inomhus på grund av dåligt väder eller andra omständigheter. Från klassiker som Monopoly till nyare favoriter som Ticket to Ride fortsätter brädspel att erbjuda underhållning för alla. Med det sagt, här är 10 brädspel som du bör prova 2022.

Ark Nova (2022)

Alltid drömt om att designa & planera ett Zoo? I Ark Nova har du chansen! Med det yttersta målet att äga den mest framgångsrika zoologiska anläggningen kommer du att bygga inhägnader, ackommodera djur och stödja bevarandeprojekt över hela världen. Specialister och unika byggnader hjälper dig att uppnå detta mål. Hur gör man då en lyckad djurpark? Det visar sig att det inte bara handlar om att slänga in en massa djur i burar, mata dem med lunch- och middagsrester och så är det klart. Som Zoo-ägaru måste se till att de har rätt livsmiljö och att alla deras särskilda behov uppfylls (t.ex. tillgång till vatten) - först då kan du placera djuren i dina inhägnader och få poäng för attraktionskraft/bevarande och andra fördelar. Sedan måste du också samarbeta med djurparker på andra kontinenter för att göra inköp v nya djur billigare, samarbeta med universitet för att få högre prestige och delta i olika bevarandeprojekt som ger dig en betydande mängd bevarandepoäng när de är avslutade. Låter detta spännande? Då är Ark Nova något för dig!

Läs mer och jämför priser på Ark Nova här

Cascadia (2022)

Skapa det mest harmoniska ekosystemet när du pusslar samman livsmiljöer och vilda djur. Cascadia ser otroligt mysigt ut och utspelar sig i nordvästra Nordamerika, även känt som Cascadia. I spelet turas du om att bygga upp ditt eget terrängområde och befolka det med vilda djur. Spelarna tävlar om att skapa det mest harmoniska ekosystemet genom att välja och lägga till livsmiljöer och vilda djur i sin miljö. Målet med att placera ut livsmiljöbrickor är att skapa sammanhängande korridorer genom att matcha floder, prärieområden, våtmarker, skogar och berg. När livsmiljöerna är placerade fyller spelarna dem med de vilda djurarter som varje livsmiljö stöder. Varje art har sina egna habitatkrav och kopplingar till varandra och sitt ekosystem!

Läs mer och jämför priser på Cascadia här

Frostpunk (2022)

I Frostpunk: The Board Game tar upp till fyra spelare på sig rollen som ledare för en liten koloni av överlevande i en postapokalyptisk värld som drabbats av en allvarlig istid. Deras uppgift är att effektivt förvalta både dess infrastruktur och medborgare. Det centrala spelet kommer att vara brutalt, utmanande och komplext, men lätt att lära sig. Medborgarna kommer inte bara att vara språklösa pjäser på brädet. Samhällsmedlemmarna kommer att ställa krav och reagera i enlighet med den rådande stämningen, så varje beslut och handling får konsekvenser.

Läs mer och jämför priser på Frostpunk här


Hittar du inte vad du söker här? På vår kategorisida hittar du alla våra sällskapsspel - och garanterat något du söker!

Andreas

Grundare

Grundare av Sällskapsspel.se - Gillar de flesta sällskapsspel men brinner lite extra för strategispel