Spela sällskapsspel online

Det är en allmänt erkänd sanning att brädspel är bättre i verkligheten. Men att få ihop en spelgrupp regelbundet - eller överhuvudtaget på senare tid - kan ibland vara en frustrerande och komplicerad uppgift att jonglera med kalendrar, resor och att få tillräckligt med tid för att spela något från början till slut. Som tur är finns det nu hundratals fantastiska brädspel online som kan spelas via internet, vilket gör att du och din grupp kan övervinna några av de traditionella hindren för att njuta av en regelbunden spelsession, oavsett hur långt ifrån varandra ni befinner er.

Många brädsspels-appar erbjuder ett dedikerat spel som du kan ta med dig på din telefon eller dator, men du måste ladda ner det. Idag finns det många brädspel online som du inte behöver ladda ner något alls, utan erbjuder en smidig och polerad upplevelse som du kan starta upp i din webbläsare och börja spela på några sekunder. Många online sällskapsspel tar också hand om det svåra arbetet med att komma ihåg reglerna och gör det enkelt för nya spelare att vara med och lära sig spela. Ännu bättre är att många av dem dessutom är gratis!

På följande ställen kan du enkelt komma igång och spela Sällskapspel online

Spela Sällskapsspel Online på Board Game Arena

Board Game Arena

Board Game Arena har över 150 brädspel att spela online. Spelen sträcker sig från traditionella klassiker som schack och backgammon till moderna brädspel som Stone Age och Takenoko. Med en enorm spelarbas på över 1 miljon spelare hittar du alltid någon att spela ett spel med. Oftast kan du hitta över 3 000 spelare online. Webbplatsen lockar en stor användarbas delvis på grund av att den finns tillgänglig på över 30 språk och i över 300 länder.

Det är helt gratis att få tillgång till alla brädspel i Board Game Arenas bibliotek. Det finns premiumfunktioner men du behöver dem inte för att spela något av spelen. Du kan spela på vilken enhet som helst med hjälp av en webbläsare om du har en internetuppkoppling. Till exempel din telefon, surfplatta, PlayStation eller Xbox.

Spelen kan spelas antingen i realtid eller turordningsbaserat. I realtidsspel är alla spelare online samtidigt och turas om precis som i verkligheten. Turbaserade spel är spel där alla spelare inte är online samtidigt, så en spelare tar sin tur, lämnar in den och väntar sedan på att den andra spelaren ska ta sin tur. Tiden mellan turerna kan vara timmar eller dagar.

Om du går med i ett realtidsspel se till att du stannar kvar och spelar det till slutet. Du får ett dåligt rykte om du måste lämna ett spel halvvägs in i spelet. Hur lång tid du tar på dig för att spela en omgång registreras också, och om din timer sjunker till 0 någon gång under ett spel kan en annan spelare sparka ut dig ur spelet. Så låt det inte hända!

Till Board Game Arena

Yucata

Yucata är ett annat ställe där du kan spela brädspel online och som har en mycket stor användarbas. Deras webbplats finns på engelska och tyska. Hemsidan för webbplatsen ser lite daterad ut, men plattformen är helt gratis och har inga annonser. Webbplatsen stöder både gruppspel och turordningsbaserade spel. Även om det finns en större betoning på turbaserade spel kan du hitta fler av dessa. För att hitta ett spel tittar du på de aktuella öppna inbjudningarna och väljer ett som du vill spela.

Du kan se vilka medlemmar som för närvarande deltar i spelet och om de för närvarande är online. Alla spel är ordnade i alfabetisk ordning så det är lätt att hitta det du söker. Varje spel har en ikon som visar om det är ett poängspel eller ett träningsspel, så att du kan öva på att spela ett visst spel utan att det påverkar din statistik på webbplatsen. Vissa av spelen anger en turhastighet i realtid och en turhastighet per dag. Turhastighet är det antal sekunder som en spelare har på sig att ta sin tur om spelarna spelar ett spel i realtid. Att ge ett tidstak för turerna bidrar till att ett spel går snabbare framåt.

Till Yucata

Andreas

Grundare

Grundare av Sällskapsspel.se - Gillar de flesta sällskapsspel men brinner lite extra för strategispel