Terraforming Mars

Om Terraforming Mars

På 2400-talet börjar mänskligheten terraformera planeten Mars. Jätteföretag, sponsrade av världsregeringen på jorden, initierar stora projekt för att höja temperaturen, syrehalten och havstäckningen tills miljön är beboelig. I Terraforming Mars spelar du ett av dessa företag och arbetar tillsammans i terraformningsprocessen, men tävlar om att få segerpoäng som inte bara tilldelas för ditt bidrag till terrorformningen utan också för att utveckla mänsklig infrastruktur i hela solsystemet och göra andra prisvärda saker.

Spelarna får unika projektkort (från över två hundra olika) genom att köpa dem till sin hand. Projekten (korten) kan representera allt från att introducera växtliv eller djur, slänga asteroider mot ytan, bygga städer, att bryta Jupiters månar och upprätta växthusgasindustrier för att värma upp atmosfären. Korten kan ge dig omedelbara bonusar, samt öka din produktion av olika resurser. Många kort har också krav och de blir spelbara när temperaturen, syret eller havstäckningen ökar tillräckligt. Att köpa kort är dyrt, så det finns en balans mellan att köpa kort (3 megakrediter per kort) och att faktiskt spela dem (vilket kan kosta mellan 0 och 41 megakrediter, beroende på projekt). Standardprojekt är alltid tillgängliga för att komplettera dina kort.

Din grundinkomst, såväl som din grundpoäng, baseras på din Terraform Rating (från 20), vilket ökar varje gång du höjer en av de tre globala parametrarna. Din inkomst kompletteras dock med din produktion och du får även VP från många andra källor.

Varje spelare håller reda på sin produktion och sina resurser på sina spelarkort, och spelet använder sex typer av resurser: MegaCredits, Steel, Titanium, Plants, Energy och Heat. På spelbrädet tävlar du om de bästa platserna för dina stadsplattor, havsplattor och grönskakakel. Du tävlar också om olika milstolpar och utmärkelser värda många VP. Varje runda kallas en generation (gissa varför) och består av följande faser:

  1. Spelarens order flyttas medurs.
  2. Forskningsfas: Alla spelare köper kort.
  3. Åtgärdsfas: Spelare turas om att göra 1-2 åtgärder från dessa alternativ: Spela ett kort, göra anspråk på en milstolpe, finansiera en utmärkelse, använda ett standardprojekt, omvandla växten till grönska (och höja syre), omvandla värme till en temperaturhöjare och använda handlingen av ett kort i spel. Vändningen fortsätter runt bordet (ibland flera varv) tills alla spelare har passerat.
  4. Produktionsfas: Spelare får resurser enligt deras terraformbetyg och produktionsparametrar.

När de tre globala parametrarna (temperatur, syre, hav) har nått sitt mål är terrorformningen klar och spelet slutar efter den generationen. Räkna ditt Terraform-betyg och andra VP: er för att avgöra det vinnande företaget!

Spelinformation
Regelspråk Svenska
Ålder (från) 12
Antal spelare 1 - 5
Köp Terraforming Mars
Butik Pris Lagerstatus Handla
Spelexperten 499 Köp hos Spelexperten

Kommentarer om Terraforming Mars

Recensera Terraforming Mars

Du måste vara inloggad för att recensera


Terraforming Mars Bilder

Terraforming Mars Sällskapsspel
Terraforming Mars Sällskapsspel
Terraforming Mars Sällskapsspel