Photosynthesis

Photosynthesis

Allt om Photosynthesis

Familjespel

Recensioner

av 5 stjärnor

När ett träd träffas av solens strålar uppstår ljuspoäng. Samtidigt kastar trädet sin skugga på mindre träd omkring sig - ju högre trädet växer, desto längre når dess skugga. När trädets livscykel når sitt slut avgör jordens bördighet hur många poäng du får.

Prisjämförelse

Butik Pris Lager Köp
Spelexperten 298 I Lager Handla

Popularitet

Detta spel är plats 25 av alla spel vi har information här på Sällskapsspel Se hela vår topplista här

Information om Photosynthesis

Ta plats som Moder Natur och tävla med andra spelare om att plantera träd av din färg på de bästa platserna i skogen, där de absorberar mest ljus. Inte nog med att trädtemat gör att det här spelet ser helt vackert ut - 3D-träden lockar vem som helst att spela, och det faktum att varje spelares träd har olika form och färg underlättar för färgblinda spelare - det fungerar också logiskt med reglerna, vilket gör det mycket enklare att lära sig spela.

I början av spelet placerar du två små träd i utrymmen nära kanten av den sexkantiga spelplanen, och du har en bank med fler små träd, medelstora träd och stora träd redo för senare i spelet. Du placerar också den stora solmarkeringen längs två sidor av spelplanen. Solens ljus strålar i raka linjer över brädet från polletten, och om dina träd berörs av det får du ljuspoäng, som du kan använda för att plantera fler träd, eller för att odla dina befintliga träd.

Problemet? Om ditt träd ligger bakom någon annans kommer solen inte att nå det, så du får färre ljuspoäng den vändan. Ju större trädet är, desto längre skugga kastar det. Men den goda nyheten är att solen rör sig delvis runt spelplanen varje tur, så plötsligt är dina skuggade träd i solen och andra i mörkret. När solen har gått hela vägen runt brädet tre gånger avslutas spelet - totalt 18 omgångar.

Till en början kan du bara plantera frön av nya träd i närheten av dina befintliga träd, men när dina träd blir större kan du sprida ut dem mer brett, och det är där det blir knackigt. Ni tävlar alla om samma bästa platser, men era träd tar flera varv att växa, så kan ni förutse vad som kommer att vara i ljus och vad som kommer att vara i skugga om tre varv? Och ska du behålla ett stort träd för att kasta skuggor och ställa till problem för dina motståndare, eller ska du byta ut det mot de poäng du behöver för att vinna spelet (och lämna en ny lucka för dina motståndare att använda i processen)?

Det är ett spel som erbjuder mycket strategi och en känsla av djup konkurrens, men det är inte ett spel där du verkligen kommer ut och tänker att någon behandlade dig grymt eller något liknande, eftersom det tar varje plan tar flera varv att genomföra, så du kan ändra din strategi och undvika problemet. Och du kan inte låta bli att älska den vackra skogen du bygger medan du spelar.
Recensioner

Recensioner

Recensera

Spelinformation

  • 8+
  • Antal spelare: 2 - 4
  • Speltid:

Frågor & Svar

Hur spelar man Photosynthesis?

Såhär spelar du sällskapsspelet Photosynthesis

  • Plantera och forma den ständigt föränderliga skogen medan du odlar dina frön och din strategi
  • Ta dina träd genom deras livscykel från sticklingar till full blomning till födseln och förtjänar poäng medan deras löv samlar energi från de roterande solstrålarna
  • Välj noggrant var du så och när du växer, eftersom träd i skuggan är blockerade från ljus och punkterHur många spelare kan man vara på Photosynthesis?

När man spelar Sällskapsspelet Photosynthesis så kan man vara mellan 2 till 4 spelare! Självklart går det att vara kreativ och ibland spela på lag också om man är fler eller färre än detta.

Var hittar jag det bästa priset på Photosynthesis?

Här hos Sällskapsspel kan du enkelt jämföra priser på brädspelet Photosynthesis. Enligt våra system så hittar du det bästa priset som är 298 SEK Detta låga pris hittar du hos återförsäljaren här .

Relaterade spel

Alla spel
Ticket To Ride: Europe

Upplev glädjen i ett järnvägsäventyr för hela familjen!

På Spåret

Vart är vi på väg? är frågan att besvara i Algas spelvariant av På Spåret.

Smart 10

Smart 10

275 SEK

Roligt och kunskapshöjande spel. Frågespelet där alla har chansen. Kompakt spel med 200 frågor av olika slag och 2000 svar. Allt som behövs ryms i den lilla spelenheten